Πλευρική υγρασία ή πλευρικώς διεισδύουσα υγρασία έχουμε σε περιπτώσεις υπογείων με ελλειπή ή ελαττωματική μόνωση. Πρόκειται για μια δύσκολη μορφή υγρασίας μιας και η ποσότητα νερού που φτάνει στην τοιχοποιία μπορεί να είναι μεγάλη. Συμβατική λύση είναι η μόνωση του κτιρίου εσωτερικά, παρόλα αυτά πρόκειται για ένα ημίμετρο μιας και ο τοίχος παραμένει υγρός στο εσωτερικό του. Είναι σύνηθες σε ημιυπόγεια να εμφανίζεται πλευρική υγρασία στο επίπεδο του εδάφους και λίγα εκατοστά πάνω και κάτω από αυτό. Πολλές φορές η πλευρική υγρασία συνυπάρχει με ανοδική υγρασία. Στις περιπτώσεις αυτές η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ακόμη πιο στοχευμένη.

H ELDRY χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ενεργής Ηλεκτρώσμωσης είναι σε θέση να απομακρύνει το νερό από το κτίριο. Με την Ηλεκτρώσμωση αυτό που επιτυγχάνεται είναι η υποκατάσταση της υγρομόνωσης. Δεν επιτρέπεται στο νερό να πλησιάσει το κτίριο, καθότι το φράγμα που δημιουργούμε το οδηγεί προς τον αρνητικά φορτισμένο αγωγό και μακριά από την τοιχοποιία.

Αν το κτίριο σας πάσχει από πλευρική υγρασία εδάφους, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίζετε προβλήματα από τα άλατα που έχουν οδηγηθεί στην επιφάνεια της τοιχοποιίας. Σκοπός μας είναι πέρα από την αντιμετώπιση της υγρασίας να καθοδηγήσουμε τον εκάστοτε πελάτη για τη σωστή ανακαίνιση με τα κατάλληλα υλικά.