Είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους πως οι κατοικημένοι χώροι (είτε πρόκειται για οικίες ή για επαγγελματικούς χώρους) οφείλουν να αερίζονται έτσι ώστε να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα. Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος αερισμού ενός χώρου είναι ο φυσικός αερισμός, δηλαδή το άνοιγμα παραθύρων και πορτών με σκοπό το φρεσκάρισμα της ατμόσφαιρας. Αυτό που στην πραγματικότητα επιτυγχάνεται με τον αερισμό είναι η απομάκρυνση μικροσωματιδίων και αερίων που είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία των χρηστών, καθώς επίσης και η μείωση στα επίπεδα της απόλυτης υγρασίας στην ατμόσφαιρα του χώρου.

Κατά τη διάρκεια των ψυχρών χειμερινών μηνών, όπως είναι φυσικό, ο αερισμός των χώρων ελαττώνεται σε διάρκεια και συχνότητα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αποφεύγεται εντελώς. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την τάση που επικρατεί στον κατασκευαστικό κλάδο τις τελευταίες δεκαετίες για εξοικονόμηση ενέργειας και θερμότητας, με τη χρήση στεγανών κουφωμάτων και υλικά κατασκευής μηδενικής αεροδιαπερατότητας, έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις σύγχρονες κατασκευές. Ίσως το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που προκύπτουν από τον ελλιπή φυσικό αερισμό, είναι η δημιουργία δρόσου στις κρύες επιφάνειες σε συνδυασμό με μύκητα και μούχλα.

Η μούχλα όπως αναλύεται και εδώ, αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα προβλήματα που παρουσιάζονται σε σύγχρονα κτίρια. Οι ένοικοι του κτιρίου εισπνέουν τους μικροοργανισμούς και επιβαρύνουν σημαντικά τον οργανισμό τους. Συνεπώς είναι εύκολα αντιληπτό πως είναι επιτακτική ανάγκη να υποκαθίσταται ο φυσικός αερισμός από τον εξαναγκασμένο αερισμό, με τη χρήση ανεμιστήρων. Κατά αυτόν τον τρόπο αποφορτίζεται το κτίριο από τις μεγάλες ποσότητες υδρατμών και αποτρέπεται η υγρασία συμπύκνωσης και η μούχλα.

Το πλήθος των εναλλαγών αέρα ανά ώρα εξαρτάται από τη χρήση των χώρων και προκύπτει μετά από σχετική μελέτη, συνεπώς η χρήση του σωστού συστήματος εξαερισμού απαιτεί σχολαστική ανάλυση των δεδομένων του κάθε κτιρίου.

Η ELDRY προτείνει αυτόματα συστήματα αερισμού, που ενεργοποιούνται με τη χρήση υγροστάτη, όταν το απαιτούν οι συνθήκες του χώρου. Η εκκίνηση του υγροστάτη μπορεί να ρυθμιστεί εκ των προτέρων στα επίπεδα υγρασίας που χρειάζεται να λειτουργεί, ενώ με ειδικό χρονοδιακόπτη μπορεί να ρυθμιστεί η παύση λειτουργίας. Ο χρήστης του χώρου δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για τη ρύθμιση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα και απολαμβάνει τις συνθήκες άνεσης που δημιουργούνται από τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας που επικρατούν στο χώρο.