Η θερμομόνωση ενός κτιρίου γενικά είναι η πιο αποδοτική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Ελαχιστοποιούνται οι απώλειες θερμότητας το χειμώνα και διατηρούμε τον χώρο δροσερό το καλοκαίρι χωρίς τη συνεχή χρήση κλιματισμού.

Πέρα από την εξοικονόμιση ενέργειας και χρημάτων, όμως, η θερμομόνωση σε ένα κτίριο μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς την υγρασία συμπύκνωσης και τη μούχλα. Για να καταλάβει κανείς το λόγο που συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει την αιτία της δημιουργίας της μούχλας. Εκτός από τον προφανή λόγο που είναι η αυξημένη υγρασία της ατμόσφαιρας, υπάρχει και η διαφορά θερμοκρασίας του αέρα με την επιφάνεια στην οποία δημιουργείται η μούχλα. Το πρόβλημα της μούχλας έχει γίνει εντονότερο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας εξ αιτίας της ανεπαρκούς θέρμανσης των κατοικιών ή της θέρμανσης με κλιματιστικά που δεν έχουν τη δυνατότητα να θερμάνουν την τοιχοποιία(θερμαίνουν μόνο τον αέρα). Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας είναι ικανή υπό συνθήκες να προκαλέσει τη συμπύκνωση των υδρατμών της ατμόσφαιρας και την υγροποίησή τους πάνω στις ψυχρές επιφάνειες. Οι ψυχρότερες επιφάνειες σε ένα κτίριο είναι κατά κανόνα οι συνδέσεις των στοιχείων σκυροδέματος ή οι εκτεθειμένοι τοίχοι και γενικότερα όλα τα σημεία στα οποία δημιουργούνται θερμογέφυρες εξ αιτίας ανεπαρκούς μόνωσης.

Στόχος της εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η εξάλειψη των θερμογεφυρών και η αύξηση της θερμοκρασίας των τοίχων κατά τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να μην εμφανιστούν οι συνθήκες για υγροποίηση των υδρατμών. Αν δεν υπάρχει το υγρό στοιχείο στην επιφάνεια της τοιχοποιίας δεν υπάρχουν και οι συνθήκες ανάπτυξης της μούχλας. Συμπερασματικά, έχει λυθεί ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος.

Πριν αποφασίσετε καλό είναι να ενημερωθείτε, να ξεκινήσετε από τη διάγνωση της υγρασίας και να πάρετε τη γνώμη ειδικών, καθώς στη θερμομόνωση υπάρχουν πολλά είδη και ποιότητες υλικών. Θα πρέπει να τονίσουμε, επίσης, ότι η εφαρμογή θερμομόνωσης δεν είναι πάντα η ιδανική λύση. Πολλές φορές η αιτία της υγρασίας είναι η κακή διαπνοή του κτιρίου, που απαιτεί σωστό εξαερισμό και όχι θερμομόνωση. Τέλος, σε περιπτώσεις ανοδικής υγρασίας, η θερμομόνωση επιδεινώνει το πρόβλημα, καθότι εμποδίζει την εξάτμιση του νερού προς το εξωτερικό του κτιρίου. Είναι λοιπόν, απαραίτητο να είστε βέβαιοι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και τη λύση που θα εφαρμόσετε.

Καλέστε τώρα στο 2382081507 και το συνεργείο μας θα σας προσφέρει τις καλύτερες λύσεις θερμομόνωσης που ταιρίαζουν στη δική σας περίπτωση.