Μια εγγυημένη λύση για τα υπόγεια που πλημμυρίζουν.

 Το φαινόμενο

Η διείσδυση νερού και τα προβλήματα υγρασίας στα υπόγεια κτιρίων αποτελεί ένα από τα σύγχρονα προβλήματα της κατασκευής. Ίσως ανήκετε και εσείς στην κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το υπόγειο του κτιρίου τους, εξ αιτίας του νερού που διεισδύει στο κτίριο, καθώς είτε από την υψηλή στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα, ή μετά από βροχοπτώσεις, τα νερά της βροχής συγκεντρώνονται πάνω από την στάθμη των θεμελίων του κτιρίου. Πολύ συχνά συναντάμε περιπτώσεις με τεράστιες ζημιές σε εμπορεύματα ή προσωπικά αντικείμενα μετά από νεροποντές. Σε περίπτωση που ο υπόγειος χώρος κατοικείται, το πρόβλημα υγρασίας κάνει τη διαβίωση ανυπόφορη.

Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο που οφείλεται στην ελλειπή στεγανοποίηση των υπογείων χώρων κατά την φάση της κατασκευής, σε εκτεταμένες καθιζήσεις εδαφών, ή σε μικρές μετακινήσεις του ιδίου του κτιρίου. Πολλές φορές το πρόβλημα της υγρασίας στο υπόγειο δημιουργείται από συνδυασμό των παραπάνω.

Το νερό της βροχής βρίσκει δίοδο, συνήθως από την ένωση της πλάκας δαπέδου με τα κατακόρυφα τοιχία, όταν αυτά δεν έχουν ενωθεί όπως θα έπρεπε, διαπερνά την όποια μόνωση υπάρχει και  καταλήγει στο εσωτερικό του κτιρίου από τριχοειδείς ρωγμές ή οπές. Άλλα σημεία εισόδου του νερού στο κτ

Η εξωτερική επέμβαση με εκσκαφή και μόνωση φαντάζει ιδανική λύση, όμως το τεράστιο κόστος εκσκαφής σε μεγάλο βάθος, η αναστάτωση και η πιθανότητα ο γείτονας να μη συναινεί, κάνουν τη διαδικασία απαγορευτική.

Υπόγειο που πλημμυρίζει

Η λύση της ELDRY

Η λύση που προτείνεται από την ELDRY είναι η δημιουργία φράγματος τύπου «κουρτίνας» για τη σφράγιση των σημείων εισροής, με τη χρήση αυτοδιογκούμενων ρητινών. Η ρητίνη εγχέεται στα τοιχία υπό μεγάλη πίεση με τη βοήθεια ειδικής αντλίας airless ενεμάτωσης, διαμέσου ακροφυσίων (packers) που τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία επί του τοιχίου και της πλάκας σκυροδέματος. Η επέμβαση γίνεται εξ ολοκλήρου εσωτερικά, όμως το φράγμα γίνεται στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, χάρη στην υψηλή πίεση με την οποία γίνεται η εφαρμογή.

Η ρητίνη στη συνέχεια αντιδρά με την παρουσία νερού ή υγρασίας, δημιουργώντας αφρό υψηλής διόγκωσης (ελεύθερη διόγκωση: 1700–2200%), επιτυγχάνοντας  ως αποτέλεσμα την ημιεύκαμπτη υδρόφοβη σφράγιση και στεγανοποίηση. Η λύση είναι μόνιμη καθώς η ρητίνη δεν συρρικνώνεται μετά την εφαρμογή. Όλη η επέμβαση γίνεται εσωτερικά του κτιρίου, χωρίς ιδιαίτερες φθορές. Οι εργασίες σε ένα τυπικό υπόγειο σπιτιού ολοκληρώνονται σε μία ημέρα. Ο χώρος του υπογείου πλέον είναι στεγανός και έτοιμος προς χρήση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6944606383.

Εξυπηρετούμε Πανελλαδικά

Έγχυση ρητίνης σε υπόγειο

    1. Όνομα (required)
    2. Επώνυμο (required)
    3. Email (required)
    4. Τηλέφωνο (required)
    5. Μήνυμα