Αντιμετώπιση υγρασίας συμπύκνωσης-Μούχλας

Στην περίπτωση που μετά από μια Διάγνωση υγρασίας εντοπιστεί πρόβλημα υγρασίας συμπύκνωσης σε ένα σπίτι, μια από τις προτεινόμενες λύσεις είναι η εφαρμογή αντισυμπυκνωτικής βαφής Biorid.

Σε ποιες περιπτώσεις όμως η εφαρμογή της αντισυμπυκνωτικής βαφής Biorid είναι η βέλτιστη λύση;

Το πρώτο στοιχείο που μας οδηγεί σε αυτή τη λύση είναι ο χώρος στον οποίο εμφανίζεται το πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, αν μιλάμε για μπάνιο ή κουζίνα σε ένα σπίτι, θεωρείται η ιδανική λύση. Οι αντισυμπυκνωτική βαφή έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει την περίσσεια υγρασίας που υπάρχει στο χώρο όταν αυτός χρησιμοποιείται και να την αποβάλλει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η βαφή αυτή δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί συμπύκνωση (σταγόνες νερού) στην επιφάνεια του τοίχου, ενώ ταυτόχρονα είναι αντιμουχλική και θερμομονωτική.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Η βαφή BioRid εφαρμόζεται εσωτερικά και έχει τη μοναδική ιδιότητα να δίνει στον τοίχο 20.000 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια, δημιουργώντας μικροπόρους και μικροπτυχώσεις. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερη διαπνοή του τοίχου έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία μούχλας και η αναπτυξη μικροοργανισμών. Κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης, το νερό «αποθηκεύεται» στο εσωτερικό των μικρο-πόρων και με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του τοίχου και κατ’ επέκταση δεν αναπτύσσεται η μούχλα.Όταν η θερμοκρασία της επιφάνειας του τοίχου ανέβει υψηλότερα από το σημείο δρόσου το «αποθηκευμένο» νερό εξατμίζεται ταχύτατα πίσω στην ατμόσφαιρα καθιστώντας τον τοίχο μόνιμα στεγνό. Αυτή η αύξηση της επιφάνειας κάνει 2-3 φορές ταχύτερη την εξάτμιση του νερού σε σύγκριση με μια τυπική επιφάνεια τοίχου. Επιπλέον εξ αιτίας του πλέγματος μικρο-πόρων το BioRid είναι ένας καλός θερμικός μονωτής.

Τέλος το BioRid έχει ως βάση τον ασβέστη δεν περιέχει επιβλαβή χημικά, σε αντίθεση με άλλες αντιμουχλικές βαφές που προσπαθούν να σκοτώσουν τους μύκητες, ενώ το BioRid αποτρέπει τη δημιουργία τους. Το ΒioRid διατηρεί τις ιδιότητές του εσαεί καθώς η λειτουργία του είναι αμιγώς φυσική και όχι χημική.

Άλλες λύσεις μπορεί να είναι η θερμομονωτική βαφή εσωτερικά ή εξωτερικά του κτιρίου, η χρήση αφυγραντήρα ή ο καλύτερος αερισμός του χώρου με διάφορους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να εξετάσουμε ποία είναι η βέλτιστη λύση για την κάθε περίπτωση σπιτιού με πρόβλημα υγρασίας συμπύκνωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι απαραίτητη η σωστή και επιστημονική διάγνωση υγρασίας.