Ανακαίνιση και υγρασία

Ανακαίνιση και αντιμετώπιση υγρασίας

Η νέα οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει καταστήσει, ως γνωστόν, ιδιαίτερα δύσκολη τη χορήγηση
στεγαστικών δανείων. Γι’ αυτό και έχει εκδηλωθεί σημαντική στροφή του κοινού στην ανακαίνιση, ριζική ή μερική, των ήδη υπάρχοντων κτιρίων. Πρόκειται για μια λύση που, αν γίνει με το σωστό σχεδιασμό και από καταρτισμένους και αξιόπιστους τεχνικούς, σίγουρα θα αποδώσει το ζητούμενο: ένα «καινούργιο» σπίτι με κόστος πολύ μικρότερο από την αγορά αντίστοιχης κατοικίας.

Ο κλάδος της ανακαίνισης και της αναπαλαίωσης κτιρίων είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αντιμετώπιση της υγρασίας. Καμία επέμβαση ανακαίνισης δεν μπορεί να θεωρηθεί άρτια και ολοκληρωμένη αν υπάρχει ενεργό πρόβλημα υγρασίας. Για αυτό τον λόγο είναι απαραίτητος ο έλεγχος υγρασίας κάθε κτιρίου πριν πραγματοποιηθούν εργασίες στην τοιχοποιία. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποια μορφή υγρασίας, δίνονται οι απαραίτητες συμβουλές για την αντιμετώπιση και τη χρησημοποίηση των κατάλληλων υλικών κατά την ανακαίνιση. 

Η διαφορετικότητα  της σύστασης των οικοδομικών υλικών που χρησιμοποιούνται στα χαμηλότερα και υψηλοτέρα σημεία των κτιρίων, προκαλεί μια  διαφορά  Ηλεκτρικού Δυναμικού.

αντικατάσταση σοβάΓια παράδειγμα σε μια τοιχοποιία, το τσιμέντο είναι πιο αλκαλικό από το τούβλο . Η διαφορά του pH των δύο υλικών που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους  προκαλεί το ηλεκτρικό δυναμικό (αρχή της λειτουργίας μιας μπαταρίας). Το νερό από τη φύση του έχει την τάση να έλκεται από το αρνητικά φορτισμένο στοιχείο. Κατά συνέπεια, βλέπουμε κτίρια που ήταν στεγνά για εκατοντάδες χρόνια, να αναπτύσσουν ανοδική υγρασία αφού ενισχύθηκαν με τσιμέντο.

Είναι απαραίτητο όλες οι ανακαινίσεις να περιλαμβάνουν προληπτική εγκατάσταση δικτύου ηλεκτρώσμωσης, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια αύξηση στην ένταση του τριχοειδούς μέσα στην τοιχοποιία, εξ αιτίας της πολικότητας. Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως η εγκατάσταση ηλεκτρώσμωσης είναι μια μη επεμβατική μέθοδος χωρίς επιβάρυνση για το ίδιο το κτίριο. Είναι κατάλληλη για κάθε πάχος και τύπο τοιχοποιίας και θεωρείται η ιδανική λύση για πολιτιστικά μνημεία.

Γνωρίστε μας βλέποντας το Video

Καλέστε μας

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2118006469